Ga bewust
om met
je huid!

Zonadvies voor de buitenzon

Als echte zonaanbidder moet je altijd bewust omgaan met jouw huid! De kracht van het licht onder een zonnebank is altijd hetzelfde, maar buiten is de kracht van de zon op ieder moment van de dag anders. Als je bij SummerTan komt zonnen, krijg je een persoonlijk advies dat is afgestemd op onze zonnebanken en jouw huid. Voor de "natuurlijke zon" gelden er andere regels.

Ga je binnenkort genieten van de zon, kom dan vooraf even langs in één van onze vestigingen om een infokaart van de SVZ op te halen, of volg het onderstaande stappenplan.


Zonadvies in vier stappen

1 BEPAAL JE HUIDTYPE
Bepaal je huidtype met behulp van deze vragenlijst of met het speciale huidanalyse-systeem in één van onze vestigingen.

2 CONTROLEER DE ZONKRACHT
De zonkracht kan per moment van de dag veranderen. Controleer daarom regelmatig de actuele zonkracht voor jouw locatie. Je kunt dit bijvoorbeeld checken via de website of app van de KNMI of Weeronline. Zonkracht wordt aangegeven op een schaal van 0 t/m 10.

3 BEREKEN HOE LANG JE KUNT ZONNEN
Bereken hoeveel minuten je onbeschermd kunt zonnen zonder te verbranden. Hanteer hiervoor voor jouw huidtype (uit stap 1) en de actuele zonkracht (uit stap 2) de volgende rekensom;
 

  • Huidtype 1: 67 minuten delen door de huidige zonkracht
  • Huidtype 2: 100 minuten delen door de huidige zonkracht
  • Huidtype 3: 200 minuten delen door de huidige zonkracht
  • Huidtype 4: 300 minuten delen door de huidige zonkracht

Voorbeeld: je hebt huidtype 2 en de actuele zonkracht is 5; Je kunt dan (100 / 5 =) 20 minuten onbeschermd zonnen zonder te verbranden.

4 VERLENG JOUW ZONTIJD  
De tijd die je onbeschermd kunt zonnen zonder te verbranden, kun je verlengen door een anti-zonnebrandcreme met factor (filter voor UVA & UVB) te gebruiken. De tijd in minuten uit stap 3 vermenigvuldig je met de factor op de fles. Je hebt dan jouw totale tijd zontijd in minuten.

Tijd in minuten (stap 3)  X  Factor op de fles  =  Totale tijd in minuten

Voorbeeld: Je kunt 12 minuten onbeschermd zonnen zonder te verbranden (volgens stap 3) en je hebt jezelf goed ingesmeerd met een anti-zonnebrandcreme factor 10 ; Je kunt dan (12 x 10 =) 120 minuten zonnen zonder te verbranden.

Het bovenstaande zonadvies is gebaseerd op een ongebruinde huid. Wanneer er al een bruining is opgebouwd, is de kans op verbranding iets minder. Het is dan nog altijd belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon!

Bij Zonnestudio SummerTan kun je 7 dagen per week zonnen zonder afspraak.
Je vindt SummerTan in 's-Hertogenbosch en Leiden.

Met de beste zonnebanken, goed advies en heerlijke producten is er altijd wel een reden om langs te komen in één van onze vestigingen.
We zien je graag snel.
 

Volg ons op facebook